Werkwijze

“De verlieskundedriehoek;  “In het leven moet je de last wel zelf tillen maar niet alleen”

In een intakegesprek maken we kennis met elkaar. We maken een eerste inventarisering van je hulpvraag. Samen brengen we je verliessituatie in kaart. Soms is het nodig om aandacht te besteden aan eerder geleden verlies. Nieuw verlies kan oud zeer weer pijnlijk voelbaar maken. Aan het eind van het gesprek bepalen we samen of we verder gaan en maken we een vervolgafspraak.

Een week na het intakegesprek starten we met de begeleidingsgesprekken. Na verdere inventarisering maken we een begeleidingsplan met daarin doel en verwachting van de begeleiding. Na enkele gesprekken evalueren wij de voortgang en bespreken wij hoeveel gesprekken er nog nodig zijn.

Verschillende begeleidingsmethoden

Ik maak gebruik van verschillende begeleidingsmethoden die ik afstem op jouw persoonlijke verliessituatie.
Daarbij richt ik me op de emotionele, rationele, lichamelijke en sociale aspecten die een rol spelen bij jouw verlies. Ook kunnen praktische zaken en het verstrekken van informatie aan de orde komen.

Naast praten en luisteren gebruik ik werkmethoden als ontspanningsoefeningen, Focussen, Verlies in Beeld, Systemisch werken, Mindfulness, Schrijven en Rationeel Emotieve Therapie ( RET). Ook zijn er soms opdrachten voor thuis. Mindful Exposure kan ook een onderdeel van de begeleiding zijn. Op deze website worden verschillende werkmethoden nader toegelicht.

Lianne Voncken

Begeleiding bij Rouw, Verlies en Trauma.

Neem vrijblijvend contact met me op of stuur een berichtje.

Bel: 0493 845 717
E-mail: info@liannevoncken.nl