Verlies van gezondheid

Verlies van gezondheid kan je leven op zijn kop zetten. Je bent de controle kwijt, je lichaam laat je in de steek. Je voelt onzekerheid, onrechtvaardigheid, angst, boosheid, schaamte en schuldgevoel. Het hier en nu voelt anders. Je kijkt op een andere manier naar de toekomst: wat betekent je ziekte voor jou persoonlijk, je relatie, je gezin, je werk? Een goed rouwproces is van belang om het verlies te aanvaarden, afscheid te nemen van van de oude situatie en een nieuwe balans te vinden.

Een nieuw balans vinden

Vaak lukt het om afscheid te nemen van hoe je ooit was. Je bent in staat om met je beperkingen en onzekerheden een nieuwe balans in je leven te vinden waardoor je weer kunt kijken naar de mogelijkheden. Kortom, je hebt geleerd ‘ermee te leven’.

Soms lukt het je echter niet om de nieuwe werkelijkheid een deel van je leven te maken. Je ziet geen perspectief in je toekomst en ervaart geen levenslust.
Dan kan deskundige, professionele rouwbegeleiding nodig zijn. Niet alleen voor jezelf maar soms ook voor je partner en je gezinsleden. Verlies van gezondheid kan ook invloed hebben op je relatie en op het gezin.

Speciaal programma: PPEP4ALL

Bij verlies van gezondheid bied ik een speciaal programma aan: het PPEP4ALL Patiënt Partner zelfmanagement Educatie Programma dat gericht is op Alle chronische aandoeningen. Nieuwsgierig of dit iets voor jou is? Bij PPEP4ALL staat hierover meer informatie.

Werkvormen

Begeleiding kan in verschillende werkvormen. Lees meer over werkvormen.

Lianne Voncken

Begeleiding bij Rouw, Verlies en Trauma.

Neem vrijblijvend contact met me op of stuur een berichtje.

Bel: 0493 845 717
E-mail: info@liannevoncken.nl