Verlies en werk

Verlieservaringen in je persoonlijke levenssfeer, zoals overlijden, ziekte of echtscheiding, kunnen een grote impact hebben op je welbevinden in het werk. Maar je verlieservaring kan zich ook in je werksituatie voordoen. Denk aan dreigend ontslag of reorganisatie, verlies van arbeidsmogelijkheden door beperkingen of na een burn-out. Of wanneer een arbeidsperspectief niet haalbaar blijkt.

Je kunt klachten ervaren als concentratieproblemen, moeheid, verminderde motivatie en snel geïrriteerd zijn. Hierdoor kun je je werk niet optimaal uitvoeren. Het is moeilijk weer aan het werk te gaan of te blijven werken. Uitval dreigt.

Als je op tijd deskundige steun krijgt in je rouwproces hoef je je mogelijk niet ziek te melden of ben je korter uit het arbeidsproces.

Wanneer jij of je werkgever het nodig vinden dat je begeleiding krijgt, kunnen we samen kijken welke professionele ondersteuning je nodig hebt en stellen hiervoor een begeleidingsplan op.

Leven met een chronische ziekte en werk:

Het hebben van een chronische ziekte kan invloed hebben op het functioneren in je werk. Het is dan fijn om handvatten te krijgen hoe je om kan gaan met de gevolgen van de ziekte, een balans te vinden tussen je werk en je dagelijkse leven. Zo kun je de kwaliteit van je leven verbeteren.

Hiervoor bied ik een speciaal programma aan: het PPEP4ALL Patiënt Partner zelfmanagement Educatie Programma dat gericht is op Alle chronische aandoeningen.

Nieuwsgierig of dit iets voor jou is? Bij PPEP4ALL staat hierover meer informatie.

Werkvormen

Begeleiding kan in verschillende werkvormen. Lees meer over werkvormen.

Lianne Voncken

Begeleiding bij Rouw, Verlies en Trauma.

Neem vrijblijvend contact met me op of stuur een berichtje.

Bel: 0493 845 717
E-mail: info@liannevoncken.nl