PPEP4ALL

Een chronische ziekte verandert je leven enorm. Niet alleen van jezelf maar ook van je partner/ mantelzorger. Je moet beiden op zoek naar een nieuwe balans. Tijdens de medische behandeling is er vaak weinig tijd, ruimte en aandacht voor de psychische en psychosociale gevolgen van de ziekte.
Daarom heb ik gekozen voor het aanbieden van PPEP4ALL, het Patiënt en Partner Educatie Programma voor Alle chronische aandoeningen. Het PPEP4All programma is een zelfmanagement programma voor mensen met een chronische ziekte en hun partner/mantelzorger.

Doel PPEP4ALL

Doel van het programma is het verminderen van psychische en sociale problemen van de patiënt en partner, om daar mee de kwaliteit van leven van beiden te verbeteren. Het programma biedt zowel de patiënt als de partner handvatten om beter om te leren gaan met de gevolgen van de ziekte.

Programma PPEP4ALL

Het programma is voor zowel de patiënt als voor zijn partner/mantelzorger. Er zijn aparte groepen voor patiënten en voor partners. De opzet is dat mensen met verschillende aandoening bij elkaar in 1 groep komen. Het is echter geen lotgenotencontact maar een training om beter met de ziekte om te leren gaan. Het is ook mogelijk alleen, dus als patiënt of als partner/mantelzorger, deel te nemen.

Achtergrond PPEP4ALL

De programma’s zijn wetenschappelijk onderbouwd en ook effectief gebleken voor mensen met kanker. Het zelfmanagement educatieprogramma omvat acht groepssessies met elk een eigen thema. Elke sessie heeft een standaard opbouw en duurt negentig minuten. Vóór deelname vindt een intakegesprek plaats. Voor meer informatie: Folder PPEP4ALL en Website PPEP4ALL

Start PPEP4ALL

Bij voldoende aanmeldingen, minimaal 5 deelnemers, wordt het PPEP4ALL-programma gestart vanuit mijn praktijk. De 2 groepen, voor de patiënt en de partner, worden op hetzelfde tijdstip gegeven. Een groep wordt begeleid door Lianne Voncken, de andere groep door een collega, eveneens gecertificeerd PPEP4ALL trainer. Data worden in overleg gepland.

Locatie: nog nader te bepalen.

Wat kost het u?

De kosten zijn € 220,- per persoon. Hierbij krijgt u het werkboek (verplicht) t.w.v. € 26,50 gratis. Als u beiden deelneemt is er een aangepaste prijs. Vraag hiernaar. Voor dit bedrag krijgt u een intakegesprek, 8 bijeenkomsten van 1,5 uur, een nagesprek en, indien de groep dit wenst, een terugkombijeenkomst na enkele maanden. Ook koffie en thee zijn inbegrepen. Prijzen voor bedrijven op aanvraag.

 

Lianne Voncken

Begeleiding bij Rouw, Verlies en Trauma.

Neem vrijblijvend contact met me op of stuur een berichtje.

Bel: 0493 845 717
E-mail: info@liannevoncken.nl