Over mij

Ik ben Lianne Voncken geboren in 1958,
gehuwd en moeder van 2 volwassen kinderen en oma van 1 kleindochter.

Mijn opleiding

De basis van mijn werk als verliesbegeleider is begonnen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Als begeleider van deze kinderen zag ik de worsteling en het verdriet van de ouders, die een kind hadden gekregen dat anders was dan zij verwacht hadden. Hun toekomstperspectief en dat van hun kind ging er anders uitzien. Mensen begeleiden werd mijn nieuwe uitdaging. Hiertoe ging ik de opleiding voor praktijkbegeleider/docent volgen en richtte ik mij op de begeleiding van leerlingen in de zorg.

Aansluitend heb ik de opleiding voor Maatschappelijk werker gevolgd en in die functie 30 jaar gewerkt in de begeleiding van mensen met verlies van een dierbare, een relatie, gezondheid, lichaamsfuncties, werk, en toekomstperspectief.

In 1998 en 1999 volgde ik de post HBO/Post doctorale leergang Verlieskunde 1+2 bij Herman de Mönnink in Groningen. Daarna diverse korte opleidingen en cursussen gericht op omgaan met verlies waaronder de Masterclass Verlieskunde, Opstellingen als traumaverwerkingsmethode volgens dr Franz Ruppert, Basis- en verdiepingscursus Focussen, Verlies in Beeld, Mindful Exposure, Mind Eye Power, Lifeboat Methodiek en Individueel Systemisch Werk.

Om mijn deskundigheid actueel te houden, blijf ik mij jaarlijks scholen middels het bezoeken van symposia, voordrachten en het volgen van verschillende cursussen.

Mijn ervaring en deskundigheid

Naast individuele begeleiding heb ik veel ervaring met systemisch werken en groepswerk. Bij systemisch werken begeleid ik jou in relatie tot je directe omgeving.

Groepswerk, lotgenotencontact, kan een belangrijke bijdrage geven in het verwerken van verlies. Ik heb diverse gespreksgroepen begeleid, waaronder:

  • Lotgenotengroepen voor partners en patiënten met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)
  • Lotgenotengroep mensen met visuele beperkingen
  • Patiënt Educatie Programma Parkinson: PEPP lotgenotengroepen
  • Patiënt en Partner zelfmanagement Educatieprogramma voor Alle chronische aandoeningen: PPEP4ALL
  • Lotgenotengroep voor mensen die hun partner hebben verloren door overlijden (sinds oktober 2017)

Met mijn ervaring en deskundigheid help ik anderen graag op weg in het proces van verlies en rouw en bij het hervinden van een nieuw levensperspectief. Je levenskracht (her)ontdekken.

Belangrijk vind ik dat je je innerlijke groeiproces ruimte kunt geven door contact maken met jezelf, te luisteren naar je innerlijke stem en aandacht te geven aan je behoeftes.

Als verliesbegeleider help ik je bij jouw proces en loop ik een stukje met je mee. “Een pad ontstaat door er op te lopen”. (Lao Tse).

Voel je welkom om met mij kennis te maken.

Lianne Voncken

Begeleiding bij Rouw, Verlies en Trauma.

Neem vrijblijvend contact met me op of stuur een berichtje.

Bel: 0493 845 717
E-mail: info@liannevoncken.nl