Over mij

Ik ben Lianne Voncken geboren in 1958,
gehuwd en moeder van 2 volwassen kinderen en oma van 1 kleindochter.

Mijn opleiding

Al vroeg ging ik in de zorg werken. Als 17 jarige ben ik de Z opleiding gaan volgen. In de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking ligt mijn basis voor de aandacht voor verlies. De ouders kregen een kind dat anders was dan zij verwacht hadden. Hun toekomstperspectief en dat van hun kind ging er anders uitzien. Ik had aandacht en begrip voor de gevoelens van de ouders.

Ik besloot een vervolgopleiding te volgen voor praktijkbegeleidster/docent. Ik wilde graag leerlingen begeleiden in dit mooie werk. Het begeleiden van mensen bleef mij fascineren. Daarom koos ik er voor de opleiding voor maatschappelijk werker te volgen. Gedurende meer dan 30 jaar heb ik veel ervaring opgedaan in de begeleiding van mensen met verlies van een dierbare, van gezondheid, van lichaamsfuncties, van werk, van een relatie en van toekomstperspectief. In 1998 en 1999 volgde ik de post HBO/Post doctorale leergang Verlieskunde 1+2 bij Herman de Mönnink in Groningen. Daarna volgde ik diverse korte opleidingen en cursussen gericht op omgaan met verlies, zoals Masterclass Verlieskunde (H de Mönnink), Opstellingen als traumaverwerkingsmethode volgens dr Franz Ruppert, Basis- en verdiepingscursus Focussen, Verlies in Beeld, Mindful Exposure en Individueel Systemisch Werk. Op deze website vindt u informatie over de verschillende werkmethoden. Daarnaast blijf ik mij scholen middels het bezoeken van symposia en voordrachten.

Mijn ervaring en deskundigheid

Naast individuele begeleiding heb ik veel ervaring met systemisch werken en groepswerk. Bij systemisch werken wordt de mens begeleid in relatie tot zijn directe omgeving. Groepswerk kan een belangrijke bijdrage geven in het verwerken van verlies. Ik heb diverse gespreksgroepen ontwikkeld en begeleid. Hieronder groepen voor partners van patiënten met chronische aandoeningen. Verder lotgenotengroepen voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), voor mensen met visuele beperkingen en voor mensen met de ziekte van Parkinson (PEPP groepen) en een  zelfmanagement programma voor mensen met een chronische ziekte en hun partner/mantelzorger PPEP4ALL. In oktober 2017 ben ik gestart met een lotgenotengroep voor mensen die hun partner hebben verloren door overlijden, in samenwerking met collega Noëlle Loomans.

Met mijn ervaring en deskundigheid wil ik graag de ander begeleiden bij het verlies dat hij/zij met zich meedraagt. Op weg naar een nieuw levensperspectief. De levenskracht herontdekken.

Lianne Voncken

Begeleiding bij Rouw, Verlies en Trauma.

Neem vrijblijvend contact met me op of stuur een berichtje.

Bel: 0493 845 717
E-mail: info@liannevoncken.nl