20-06-19 Ontmoetingsavond: Afscheid nemen van je baby.

03 juni 2019

Datum: 20 juni 2019
Locatie: Koffiekamer van ‘t Brummelhuis, St Willibrordusplantsoen 6 te Deurne.
Aanvang: 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur
Doel avond: Samen zijn; erkenning en herkenning, gemis en verdriet delen
Voor wie: Voor ouders die afscheid hebben moeten nemen van hun baby tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling of na de geboorte.
Aanmelden: info@vankesseluitvaart.nl of info@liannevoncken.nl
Georganiseerd door: Van Kessel Uitvaartverzorging i.s.m. Lianne Voncken Verliesbegeleiding

Rouwen na het verlies van je baby.

Als een baby overlijdt verliezen ouders een kindje dat de kern vormt van hun gedroomde toekomst.

Hoe ga je als ouders en gezin om met dit verlies.  Je bent ouder geworden van een zoon of dochter. Naast verdriet voel je ook trots.

Niets kan je voorbereiden op het overlijden van je baby. Je gaat er vanuit dat alles goed gaat. Je hebt toegeleefd naar de bevalling.  En dan opeens val je van je roze wolk in een diep zwart gat. Het is verschrikkelijk moeilijk om afscheid te nemen van je baby.

Rouwen is heel persoonlijk. Ieder uit zijn verdriet op een andere manier. De een wil er veel over praten, de andere beleeft het gemis in stilte. De ene manier is niet beter dan de andere.

Mannen en vrouwen tonen hun emoties over het algemeen op een andere manier. Belangrijk is dat je met elkaar praat over wat je voelt. Ook al uit je je verschillend, je ervaart allebei het verlies en de leegte.

De omgeving weet vaak niet hoe ze het beste kunnen reageren en welke steun nodig is. Het is voor hen vaak moeilijk te begrijpen wat de ouders en het gezin doormaken. Voor de omgeving gaat het leven weer gewoon verder.

Niemand kan voor jou bepalen hoe je moet rouwen of wanneer je verdriet “over moet zijn”. Ieder rouwt op zijn eigen unieke manier en heeft hierin zijn eigen proces. Voor de een zal dit langer duren dan voor de ander. Er bestaan geen regels voor. Het rouwproces omvat verwerken en anders leren vasthouden, je gaat het verlies verweven in je leven.

Het gemis zal altijd blijven en heeft grote impact op het leven van de ouders en eventuele broers en zussen. Het kan fijn zijn om te delen met andere ouders die ook hun baby zijn verloren. Erkenning en herkenning vinden.

De ontmoetingsavond op 20 juni kan je hierbij misschien tot steun zijn.

Lianne Voncken

Begeleiding bij Rouw, Verlies en Trauma.

Neem vrijblijvend contact met me op of stuur een berichtje.

Bel: 0493 845 717
E-mail: info@liannevoncken.nl