Doe het samen, verslagje van Corné van Doedag 4 maart

12 maart 2018

Verslagje van Corné: deelnemer aan de zeer geslaagde dag voor jongeren op 4 maart 2018.

Doe-dag Samen Een

We hadden inloop tot half 2 s ’middags met een lekker glaasje chocomel, thee/koffie of fris en iets lekkers. Toen het 2 uur was en iedereen er was gingen we een namenrondje doen, om elkaar een beetje te leren kennen en wat we hebben meegemaakt. Daarna kregen we een rondleiding in het scouting-gebouw. Toen we dat hadden gehad, zijn we naar buiten gegaan om de eerste activiteit gezamenlijk te doen, dat was action-painting. Na de uitleg mocht je ervoor kiezen om mee te doen en je eigen schilderij te maken of binnen gezelschapspelletjes te spelen, zoals jenga, mens erger je niet of mandala’s tekenen.

De meeste mensen hadden gekozen voor een schilderij te maken en dat was heel leuk om te doen, want het was op een andere manier dan je gewend bent. Als je dan klaar was met je schilderij mocht je zelf wat drinken pakken en wat lekkers en mocht je even wachten in de gezelschapspellenruimte.

Toen iedereen wat had gedronken en gegeten en gingen we door naar de improvisaties.

We gingen in een kring staat om wat te leren over improvisatie. Toen we al een aantal spelletjes hadden gedaan begonnen we met het echte improviseren.

Eerst deden we wie, wat en wanneer. Toen gingen we weer wat drinken.

Vervolgens gingen we weer naar boven om te beginnen met het maken van een soapserie. We werden in 3 groepjes verdeeld en moesten allemaal 3 scenes maken en spelen. Toen we allemaal de 3 scenes hadden voorgedaan hebben we het ingedeeld en nog een keer gespeeld. We werden geroepen voor het avondeten, toen iedereen genoeg had gingen we weer naar boven om de soapserie af te maken en te acteren voor de rest van de groep die niet had meegedaan.

Toen dat klaar was zijn we met z’n allen beneden in de keuken nog alles gaan opruimen en dat was het einde van een geweldige, maar vooral bijzondere dag met mensen die ongeveer hetzelfde hebben meegemaakt.

Corné.

Mede namens mijn collega Noëlle Loomans- Kuijpers bedanken we iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt: David Vermeulen, LEV groep, Stichting Steun Welzijnszorg, Stichting het Vervolg, Vevi Tools, Studio 29elf, Helen’s Cakery, Praktijk Amiant, Lianne Voncken Verlies begeleiding

Lianne Voncken

Begeleiding bij Rouw, Verlies en Trauma.

Neem vrijblijvend contact met me op of stuur een berichtje.

Bel: 0493 845 717
E-mail: info@liannevoncken.nl